Vulmiddelen

Om eigenschappen van je product te verbeteren en de kosten te verlagen, kunnen vulmiddelen aan een formulatie worden toegevoegd. Minerale vulmiddelen worden hiervoor het meest gebruikt. Die kunnen verschillende mechanische eigenschappen beïnvloeden, zoals treksterkte, elasticiteit, slagvastheid, thermische vervorming, kleur en opaciteit.

Vulmiddelen

Een goed voorbeeld van een vulmiddel dat een mechanische eigenschap beïnvloedt, is de toevoeging van talk aan polypropyleen (PP). De slagvaardigheid en treksterkte nemen af, terwijl de hardheid en stijfheid juist toenemen.

Kostenbesparende oplossingen

Standaard vulmiddelen

  • Calciumcarbonaat (CaCo3) dat meestal wordt gebruikt in PP en PE, kan de kosten aanzienlijk verlagen en heeft ook een ‘additief’ eigenschap, namelijk antiblock.
  • Calciumcarbonaat + kleur (combi-batch). Deze ontwikkeling van calciumcarbonaat is goed te gebruiken in combinatie met kleuren.
Verbetering van technische eigenschappen

Speciale vulmiddelen

  • Talk, meestal gebruikt in PP, is kostenbesparend en verbetert de mechanische eigenschappen zoals stijfheid.
  • Vochtabsorber/Desiccant, een vulmiddel dat doorgaans wordt gebruikt bij recycling waar vocht een probleem kan zijn.
  • China Clay (kaolin) zorgt voor een hoge mechanische sterkte in HDPE. Ook heeft het een hoog IR-absorptievermogen speciaal voor het gebruik van folie in kassen.
Milieu (bio) oplossingen

CARBOMAX®BIO is nieuw in ons assortiment biologisch afbreekbare hoog gevulde producten met calciumcarbonaat (CaCo3). Deze producten zijn bedoeld voor het gebruik in bio plastics, voornamelijk voor folietoepassingen (agrarische folie, flexibele verpakkingen, bioafvalzakken, etc.). Maar ook voor thermovormen en spuitgieten.

Masterbatches

Onze kijk op de wereld om ons heen is geïnspireerd door kleur. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer kunststoffen in een toenemend aantal producten. En dat allemaal in verschillende kleuren. Naast ons brede productassortiment ontwikkelen we ook specifieke masterbatches voor onze klanten. 

Sectoren

Om in te spelen op de continue veranderingen in de behoefte van de consument, willen fabrikanten in staat zijn om zich snel aan te passen in het gebruik van grondstoffen voor kleur en ontwerp. Bij W&R helpen wij u daarbij.

Al uw documenten op 1 plek

Via jouw gepersonaliseerde W&R portaal heb je 24/7 toegang tot onderstaande actuele technische documenten die je kunt inzien of downloaden:

Technical Datasheets
Material Safety Datasheets
Food Contact Statements 

REACH/SVHC Verklaringen

en_GBEnglish