Vulmiddelen

Om uw kosten te verlagen maar de eigenschappen van uw product te verbeteren, kunnen vulmiddelen aan een formulatie worden toegevoegd. De meest gebruikte materialen die hiervoor gebruikt worden zijn minerale vulmiddelen. Die materialen kunnen verschillende mechanische eigenschappen beïnvloeden, zoals treksterkte, elasticiteit, slagvastheid, thermische vervorming, kleur, opaciteit, etc. Een goed voorbeeld hiervan is de toevoeging van talk aan polypropyleen (PP). Door de aanwezigheid van een dergelijk vulmiddel veranderen de mechanische eigenschappen van het materiaal. Zo neemt de slagvaardigheid en treksterkten af, terwijl de hardheid en stijfheid juist toenemen.

Vulmiddelen

Kostenbesparende oplossingen
Standaard vulmiddelen

  • Calciumcarbonaat (CaCo3) dat meestal wordt gebruikt in PP en PE, kan de kosten aanzienlijk verlagen en heeft ook een ‘additief’ eigenschap te weten antiblock.
  • Calciumcarbonaat + kleur (combi-batch)
Deze ontwikkeling van calciumcarbonaat is goed te gebruiken in combinatie met kleuren. Dus ook combi-batches zijn een optie bij W&R. (Dit geldt ook voor talk).

 

Verbetering van technische eigenschappen
Speciale vulmiddelen

  • Talk, meestal gebruikt in PP, is kostenbesparend en verbetert de mechanische eigenschappen zoals stijfheid.
  • Vochtabsorber/Desiccant, een vulmiddel dat doorgaans wordt gebruikt bij recycling waar vocht een probleem kan zijn.
  • China Clay (kaolin) zorgt voor een hoge mechanische sterkte in HDPE. Ook heeft het een hoog IR-absorptievermogen speciaal voor het gebruik van folie in kassen.

 

Milieu (bio) oplossingen

CARBOMAX®BIO is nieuw in ons assortiment biologisch afbreekbare hoog gevulde producten met calciumcarbonaat (CaCo3). Deze producten zijn bedoeld voor het gebruik in bio plastics, voornamelijk voor folietoepasingen (agrarische folie, flexibele verpakkingen, bioafvalzakken etc). Maar ook voor thermovormen en spuitgieten.

Masterbatches

Onze kijk op de wereld om ons heen is geïnspireerd door kleur. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer kunststoffen in een toenemend aantal producten. En dat allemaal in verschillende kleuren. Naast ons brede productassortiment ontwikkelen we ook specifieke masterbatches voor onze klanten. 

Industrieën

Om in te spelen op de continue veranderingen in de behoefte van de consument, willen fabrikanten in staat zijn om zich snel aan te passen in het gebruik van grondstoffen voor kleur en ontwerp. Bij W&R helpen wij u daarbij.

Al uw documenten op 1 plek

W&R stelt technische documenten 24/7 beschikbaar via uw gepersonaliseerde W&R portaal.
U kunt de volgende actuele documenten inzien of downloaden:

Technical Datasheets
Material Safety Datasheets
Food Contact Statements 

REACH/SVHC Verklaringen

en_GBEnglish