ESD-toepassingen

Kunststoffen zijn over het algemeen elektrisch isolerend. Antistatische kunststof onderdelen worden gebruikt om statische oplading te vermijden en te beschermen tegen elektrostatische ontlading (ESD). Wij biedenCABELEC® geleidende compounds en concentraten. Deze hebben de dissipatieve eigenschappen om het gevaar op elektrische oplading te verminderen.

ESD-toepassingen

Antistatische en statische dissipatieve kunststoffen bieden veel voordelen ten opzichte van andere materialen omdat ze lichter zijn, een goede weersbestendigheid hebben en een goede bescherming bieden tegen thermo mechanische belasting.

 

De producten van CABELEC® staan garant voor kwaliteit, betrouwbaarheid en hoge prestaties. Deze compounds en concentraten bieden maximale prestaties in elektrostatische dissipatieve en geleidende kunststoffen maar doen het ook uitstekend in elektronicaverwerking, industriële verpakkingen, auto's en andere producten.

Weerstand wordt gemeten in Ohm (Ω). Het conductiviteitsregime is als volgt:


 • Zuivere Polymeer (1012 Ω / 10/> Ω)
 • Antistatisch (1010 Ω / 1012 Ω)
 • Dissipatief (106 Ω / 1010 Ω)
 • Geleidend (106 Ω / 101 Ω)
Voordelen van het gebruik van CABELEC® compounds
 • Licht in gewicht
 • Recycleerbaar
 • Gemakkelijk te hanteren en te verwerken
Voordelen van het gebruik van CABELEC® concentraten
 • Flexibiliteit bij het ontwerpen van geleidende onderdelen tot het vereiste prestatieniveau.
 • Eén enkel concentraat voor verschillende polymeren, procestypes en toepassingen.
 • Meerdere aflengingen van het concentraat zijn mogelijk, afhankelijk van het gewenste niveau van geleiding.
 • Potentiële besparing in de totale grondstofkosten.
Verwerking van CABELEC® concentraten
CABELEC® geleidende concentraten kunnen worden verwerkt op conventionele extrusie- en spuitgietmachines, meestal onder omstandigheden met een lage shear. Voor optimale kwaliteit moeten de werkelijke verwerkingstemperaturen worden aangepast aan de aard van de apparatuur en het eindproduct.
Verwerking van CABELEC® compounds
CABELEC® compounds kunnen zonder aflenging direct op de conventionele kunststofverwerkende machines worden ingezet.

Masterbatches

Onze kijk op de wereld om ons heen is geïnspireerd door kleur. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer kunststoffen in een toenemend aantal producten. En dat allemaal in verschillende kleuren. Naast ons brede productassortiment ontwikkelen we ook specifieke masterbatches voor onze klanten. 

Sectoren

Om in te spelen op de continue veranderingen in de behoefte van de consument, willen fabrikanten in staat zijn om zich snel aan te passen in het gebruik van grondstoffen voor kleur en ontwerp. Bij W&R helpen wij u daarbij.

Al uw documenten op 1 plek

Via jouw gepersonaliseerde W&R portaal heb je 24/7 toegang tot onderstaande actuele technische documenten die je kunt inzien of downloaden:

Technical Datasheets
Material Safety Datasheets
Food Contact Statements 

REACH/SVHC Verklaringen

en_GBEnglish