Additieven

Wij voegen niet alleen kleur toe aan je product, maar met additieven kunnen wij ook technische eigenschappen toevoegen. Denk aan kunststoffen die worden beschermd tegen UV-straling en thermische degradatie bijvoorbeeld. Of eigenschappen toevoegen die voorkomen dat een product statisch geladen wordt of ontvlambaar is.

Additieven

In ons uitgebreide assortiment aan additieven onderscheiden we drie soorten eigenschappen:

Stabiliserende additieven

Het gebruik van stabilisatoren helpt je product te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals het weer. Door het gebruik van UV-stabilisatoren en/of antioxidanten, behoudt je kunststof product zijn kleur- en materiaaleigenschappen gedurende zijn levensduur.

Functionele additieven

Sommige producten hebben extra toevoegingen nodig om statische oplading, ontvlambaarheid en verkleuring door UV-straling te voorkomen. Maar ook om de inhoud van bijvoorbeeld voedselverpakkingen te beschermen of om specifieke kunststof onderdelen te markeren.

Verwerkingsadditieven

Zelfs in het productieproces zijn onze additieven nuttig:

• Het gebruik van een Processing aid verhoogt de productiviteit bij het extrusieproces

• Lossingsmiddelen verkorten de cyclustijden bij het spuitgietproces

• Reinigingsmiddelen verhogen de productiviteit en verminderen het verlies van grondstof.

Masterbatches

Onze kijk op de wereld om ons heen is geïnspireerd door kleur. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer kunststoffen in een toenemend aantal producten. En dat allemaal in verschillende kleuren. Naast ons brede productassortiment ontwikkelen we ook specifieke masterbatches voor onze klanten. 

Sectoren

Om in te spelen op de continue veranderingen in de behoefte van de consument, willen fabrikanten in staat zijn om zich snel aan te passen in het gebruik van grondstoffen voor kleur en ontwerp. Bij W&R helpen wij u daarbij.

Al uw documenten op 1 plek

Via jouw gepersonaliseerde W&R portaal heb je 24/7 toegang tot onderstaande actuele technische documenten die je kunt inzien of downloaden:

Technical Datasheets
Material Safety Datasheets
Food Contact Statements 

REACH/SVHC Verklaringen

en_GBEnglish