Additieven

Wij voegen niet alleen kleur toe aan uw product, maar met additieven kunnen wij ook technische eigenschappen toevoegen. Hierbij kunt u denken aan kunststoffen die worden beschermd tegen UV-straling en thermische degradatie. Maar ook eigenschappen die voorkomen dat het product statisch geladen wordt of ontvlambaar is.

Additieven

We kunnen ook uw productiviteit verhogen. In ons uitgebreide assortiment aan additieven kunnen we drie soorten eigenschappen onderscheiden:

 

Stabiliserende additieven

Het gebruik van stabilisatoren helpt uw product te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals weersinvloeden. Door het gebruik van UV-stabilisatoren en/of antioxidanten, behoudt kunststof zijn kleur- en materiaaleigenschappen gedurende zijn levensduur.

 

Functionele additieven

Sommige producten hebben extra toevoegingen nodig om statische oplading, ontvlambaarheid en verkleuring door UV-straling te voorkomen. Maar ook om de inhoud van bijvoorbeeld voedselverpakkingen te beschermen of om specifieke kunststof onderdelen te markeren.

 

Verwerkingsadditieven

Zelfs in uw productieproces zijn onze additieven nuttig:
• Het gebruik van een Processing aid verhoogt uw productiviteit bij het extrusieproces
• Lossingsmiddelen verkorten de cyclustijden bij het spuitgietproces

• Reinigingsmiddelen verhogen de productiviteit en verminderen het verlies van grondstof.

Masterbatches

Onze kijk op de wereld om ons heen is geïnspireerd door kleur. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer kunststoffen in een toenemend aantal producten. En dat allemaal in verschillende kleuren. Naast ons brede productassortiment ontwikkelen we ook specifieke masterbatches voor onze klanten. 

Industrieën

Om in te spelen op de continue veranderingen in de behoefte van de consument, willen fabrikanten in staat zijn om zich snel aan te passen in het gebruik van grondstoffen voor kleur en ontwerp. Bij W&R helpen wij u daarbij.

Al uw documenten op 1 plek

W&R stelt technische documenten 24/7 beschikbaar via uw gepersonaliseerde W&R portaal.
U kunt de volgende actuele documenten inzien of downloaden:

Technical Datasheets
Material Safety Datasheets
Food Contact Statements 

REACH/SVHC Verklaringen

en_GBEnglish