Recyclen

Tegenwoordig wordt kunststof afval gesorteerd door automatische optische sorteermethoden. De meeste sorteermachines zijn gebaseerd op de reflectie van NIR-golflengten. Carbon black absorbeert infrarood licht. Identificatie via optische sensoren is daarmee onmogelijk. Het resultaat is dat niet-detecteerbaar zwart of donkere kunststoffen op de vuilstort terecht komt of worden verbrand.

Recyclen

W&R begrijpt deze problematiek en heeft hiervoor verschillende alternatieven ontwikkeld. We hebben NIR-detecteerbare en sorteerbare kleur-masterbatch oplossingen geïntroduceerd. Door het gebruik van specifieke pigmentformulaties worden NIR detecteerbare masterbatches gemaakt. Zo wordt jouw eindproduct geschikt voor de juiste manier van recyclen en sorteren.

 

We beschikken over een bestaand assortiment NIR-detecteerbare masterbatches die uit voorraad leverbaar zijn. Deze bevatten de meest voorkomende kleuren in verschillende tinten zoals grijs, terracotta, bruin, taupe, blauw en groen.

 

Ook voor jouw specifieke eisen kunnen wij de meest effectieve oplossing bieden. Met ons assortiment NIR-detecteerbare masterbatches maken we een grote stap voorwaarts in één van onze kernwaarden: de ecologische duurzaamheid en circulariteit verbeteren.

 

Goed om te weten: onze NIR detecteerbare zwarte masterbatches (die uiteraard geen Carbon black bevatten) zijn beschikbaar en geschikt voor verschillende polymeren zoals PE, PP, PS en PET.

Masterbatches

Onze kijk op de wereld om ons heen is geïnspireerd door kleur. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer kunststoffen in een toenemend aantal producten. En dat allemaal in verschillende kleuren. Naast ons brede productassortiment ontwikkelen we ook specifieke masterbatches voor onze klanten. 

Sectoren

Om in te spelen op de continue veranderingen in de behoefte van de consument, willen fabrikanten in staat zijn om zich snel aan te passen in het gebruik van grondstoffen voor kleur en ontwerp. Bij W&R helpen wij u daarbij.

Al uw documenten op 1 plek

Via jouw gepersonaliseerde W&R portaal heb je 24/7 toegang tot onderstaande actuele technische documenten die je kunt inzien of downloaden:

Technical Datasheets
Material Safety Datasheets
Food Contact Statements 

REACH/SVHC Verklaringen

en_GBEnglish