Verpakkingen

Verpakkingsfabrikanten kiezen voor W&R om te voorzien in zowel hun verschillende verpakkingsbehoeften. Onze op maat gemaakte kleuren en additieven voldoen aan de vereisten voor industriële- en consumentenverpakkingen.

Verpakkingen

Rigide verpakkingen

Voorbeelden van rigide verpakkingen waarin gebruik wordt gemaakt van onze masterbatches zijn onder andere kunststof melkflessen, yoghurt-, ijs- en margarinekuipjes, doppen en sluitingen. Maar ook in veel huishoudelijke producten, cosmetica verpakkingen en automotive onderdelen.

Flexibele verpakkingen

Onze masterbatches kunnen worden gebruikt voor verschillende industriële en consumentenverpakkingen, bijvoorbeeld bij voedsel gerelateerde producten, Denk aan voorverpakte productzakken, diepvriesverpakkingen, vlees- en zeevruchtenverpakkingen en boil-in-bags. Flexibele non-foodverpakkingen zijn bijvoorbeeld transportverpakkingen, reinigingsdoekjes, beschermverpakking van papierproducten, verpakkingen voor cosmetica en artikelen voor persoonlijke hygiëne, gazon- en tuinproducten, elektronica en kleding.

Naleving van de regel- en wetgeving

Wij leveren verpakking gerelateerde masterbatches die voldoen aan de actuele wereldwijde wet- en regelgeving. Dit geldt ook voor regelgeving die betrekking heeft op verpakkingsafval zoals 94/62/EC, lokale wetgeving met betrekking tot kunststof materialen en producten die in contact komen met voedsel EU/US Food & Drug Administration (FDA).

Verantwoordelijkheid voor het milieu

W&R biedt een groot assortiment aan innovatieve producten en oplossingen waarmee kunststoffen makkelijk kunnen worden gerecycled. Ook kunnen fabrikanten ervoor zorgen dat hun producten biologisch kunnen worden afgebroken.

 

Wist je dat voedselverspilling een grotere negatieve impact heeft op het milieu dan dat verpakkingsafval heeft. Kunststof verpakkingen kunnen helpen voedsel te beschermen tegen bederven. Dat heeft een positieve invloed op onze zogeheten ecologische voetafdruk.

Masterbatches

Onze kijk op de wereld om ons heen is geïnspireerd door kleur. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer kunststoffen in een toenemend aantal producten. En dat allemaal in verschillende kleuren. Naast ons brede productassortiment ontwikkelen we ook specifieke masterbatches voor onze klanten. 

Sectoren

Om in te spelen op de continue veranderingen in de behoefte van de consument, willen fabrikanten in staat zijn om zich snel aan te passen in het gebruik van grondstoffen voor kleur en ontwerp. Bij W&R helpen wij u daarbij.

Al uw documenten op 1 plek

Via jouw gepersonaliseerde W&R portaal heb je 24/7 toegang tot onderstaande actuele technische documenten die je kunt inzien of downloaden:

Technical Datasheets
Material Safety Datasheets
Food Contact Statements 

REACH/SVHC Verklaringen

en_GBEnglish