Verpakking

Kunststof verpakkingen leveren een belangrijke bijdrage voor de consumptie van voedsel. Bijvoorbeeld om voedsel te beschermen tegen bederven. Het tegengaan van voedselverspilling heeft een grotere impact op het milieu, de zogeheten ecologische voetafdruk, dan dat verpakkingsafval heeft. Verpakkingsfabrikanten kiezen voor W&R om te voorzien in zowel hun verschillende verpakkingsbehoeften. Onze op maat gemaakte kleuren en additieven voldoen aan de vereisten voor industriële- en consumentenverpakkingen.

Verpakking

Rigide verpakkingen
Onze masterbatches kunnen voor veel rigide verpakkingen worden gebruikt. Te denken aan shampoo flessen tot automotive onderdelen en van cosmetica tot huishoudelijke producten. Voorbeelden van rigide verpakkingen waarin gebruik wordt gemaakt van W&R masterbatches zijn onder andere kunststof melkflessen, yoghurt-/ijs-/margarinekuipjes, doppen en sluitingen etc.

Flexibele verpakkingen

Onze masterbatches kunnen worden gebruikt voor verschillende flexibele industriële en consumentenverpakkingen. Bijvoorbeeld voedsel gerelateerde producten zoals voorverpakte productzakken, diepvriesverpakkingen, vlees- en zeevruchtenverpakkingen en boil-in-bags. Flexibele non-foodverpakkingen zijn bijvoorbeeld transportverpakkingen, reinigingsdoekjes, beschermverpakking van papierproducten, cosmetica en artikelen voor persoonlijke hygiëne, gazon- en tuinproducten, elektronica en kledingverpakkingen.

Naleving van de regel- en wetgeving

Wij leveren verpakking gerelateerde masterbatches die voldoen aan de actuele wereldwijde regelgeving. Dit behelst ook de regelgeving die betrekking heeft op verpakkingsafval zoals 94/62/EC, lokale wetgeving met betrekking tot kunststof materialen en producten die in contact komen met voedsel EU / US Food & Drug Administration (FDA).

Verantwoordelijkheid voor het milieu

W&R biedt een groot assortiment aan innovatieve producten en oplossingen waarmee kunststoffen makkelijk kunnen worden gerecycled. Ook kunnen fabrikanten ervoor kiezen om hun grondstoffen beter te laten recyclen of te zorgen dat hun producten biologisch kunnen worden afgebroken.

Masterbatches

Onze kijk op de wereld om ons heen is geïnspireerd door kleur. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer kunststoffen in een toenemend aantal producten. En dat allemaal in verschillende kleuren. Naast ons brede productassortiment ontwikkelen we ook specifieke masterbatches voor onze klanten. 

Industrieën

Om in te spelen op de continue veranderingen in de behoefte van de consument, willen fabrikanten in staat zijn om zich snel aan te passen in het gebruik van grondstoffen voor kleur en ontwerp. Bij W&R helpen wij u daarbij.

Al uw documenten op 1 plek

W&R stelt technische documenten 24/7 beschikbaar via uw gepersonaliseerde W&R portaal.
U kunt de volgende actuele documenten inzien of downloaden:

Technical Datasheets
Material Safety Datasheets
Food Contact Statements 

REACH/SVHC Verklaringen

en_GBEnglish