Antioxidanten

U kent het misschien als een vitamine of een stof die oxidatie tegengaat, vaak een chemische toevoeging aan levensmiddelen om bederf te voorkomen. Maar er is nog een andere toepassing.

De door W&R verkochte anti-oxidanten verbeteren de (langdurige) thermische stabiliteit en verwerkbaarheid van nieuwe en gerecycleerde polyolefinen, bijvoorbeeld LDPE, LLDPE, PP en HDPE, en verhogen tevens de smeltstroom van het materiaal en homogeniseren het smeltpunt.

Sommige worden in het bijzonder voorgesteld voor grondstoffen die zijn blootgesteld aan agressieve omstandigheden, zoals sterk zure behandelingen, pesticiden, verontreiniging met metalen, sterk gevulde/gepigmenteerde materialen en intense thermische stress.

Onze op maat gemaakte formuleringen maken een soepele menging van nieuwe/geregenereerde grondstoffen mogelijk, waardoor ook de weersbestendigheid van producten uit recyclaten wordt verbeterd.

Belangrijke uitdagingen, kritisch voor geregenereerde grondstoffen die worden aangepakt:

❖ Pro-degradanten (metaalionen, zuurderivaten)
❖ Buitentoepassingen
❖ Uitputting en deactivering van oorspronkelijke stabilisatorpakketten
❖ Aanwezigheid van afgebroken producten (peroxiden), reeds geoxideerde polymeerketens en oxidatieproducten met een laag molecuulgewicht
❖ Materiaalonverenigbaarheid door pigmenten, inkt, lijm en minerale vulstoffen

 

Geïnteresseerd in onze additief oplossingen? Neem dan contact met ons op!

More blogs & news

Antioxidanten

You may know it as a vitamin or a substance that prevents oxidation, often a chemical addition to (…)

Lees meer »

K-Beurs 2022

Together with some of our customers we went to the K-Fair at Düsseldorf in the W&R bus. We had a fantastic day with all the

Lees meer »
en_GBEnglish